Autor: Slavomir Kalma, Zverejnené: 30.11.2014, Aktualizované: 20.12.2014
SVÄTÁ ZEM Krajina, kde Boh mimoriadne oslovil celé Ľudstvo... FARSKÁ PÚŤ Termín: 11.3. – 19.3.2015 za výnimočnú cenu 610,- Eur termín prihlásenia do 14. decembra 2014 V cene je zahrnuté: - letenka Viedeň – Tel Aviv - Viedeň - 7 x ubytovanie s polpenziou v 2 - 3 lôžkových izbách so soc. zariadením - doprava vo Svätej zemi klimatizovaným autobusom - odborný sprievodca – kňaz - letiskové poplatky a palivový príplatok - transfer z Rajca na letisko a z letiska Viedeň -komplexné cestovné poistenie
SVÄTÁ ZEM Krajina, kde Boh mimoriadne oslovil celé Ľudstvo... FARSKÁ PÚŤ Termín: 11.3. – 19.3.2015 za výnimočnú cenu 610,- Eur<br>záujemci sa môžu zapísať na zoznam na výveske od Pastoračného centra, alebo v sákristií do 14.XII.2014. Termín prihlásenia do 14. decembra 2014
 
SVÄTÁ ZEM
Krajina, kde Boh mimoriadne oslovil celé Ľudstvo...
 
 
FARSKÁ  PÚŤ   Termín: 11.3. – 19.3.2015
 
za výnimočnú cenu 610,- Eur
záujemci sa môžu zapísať na zoznam na výveske od Pastoračného centra,
alebo v sákristií do 14.XII.2014.
 
 
     V cene je zahrnuté:
      - letenka Viedeň – Tel Aviv - Viedeň
      - 7 x ubytovanie s polpenziou v 2 - 3 lôžkových izbách so socialným zariadením
      - doprava vo Svätej zemi klimatizovaným autobusom
      - odborný sprievodca – kňaz
      - letiskové poplatky a palivový príplatok
      - transfer z Rajca na letisko a z letiska Viedeň
      - komplexné cestovné poistenie
 
     V cene nie je zahrnuté:
     - obslužné, ktoré predstavuje sumu 40,- € (platí sa priamo sprievodcovi vo Sv. Zemi)
 
P R O G R A M
 
1.deň: v podvečerných hodinách stretnutie skupiny v Bratislave , transfer na letisko do Viedne s následným odletom do Tel Avivu.
 
 
2.deň: v skorých ranných hodinách prílet do Tel Avivu. Presun do Galilee – Jericho, hora Karmel, Eliašova jaskyňa a miesto úcty Panny Márie Škapuliarskej; výstup na horu Tábor /peši, alebo taxíkom za 7,-USD/, prehliadka kostola Premenenia; Nazaret - bazilika Zvestovania a kostol sv. Jozefa; Kána Galilejská - miesto prvého zázraku Pána Ježiša, kde si manželia obnovujú manželské sľuby.
 
 
3.deň: Hora Blahoslavenstiev; Tabgha 1 - miesto zázračného rozmnoženia chlebov a rýb; Genezaretské jazero Tabgha 2 - miesto Primátu sv. Petra; Kafarnaum - dom sv. Petra a miestna synagóga. Pri jazere možnosť zakúpenia obedu tradičnej ryby sv. Petra;
 
4.deň: Betlehem - bazilika Narodenia Ježiša Krista; Pole pastierov; jaskyňa Mlieka, možnosť nákupu suvenírov.
 
 
5.deň: Ain Karem, návšteva miesta narodenia Jána Krstiteľa a miesta Navštívenia Panny Márie u Alžbety; presun do Jeruzalema - Západný múr (múr nárekov); hora Sion – večeradlo a kostol usnutia Panny Márie.
 
 
6.deň: Jeruzalem - prehliadka mesta: návšteva Olivovej hory – panoráma (najkrajší pohľad na staré mesto); kostolík Dominus Flevit - miesto, kde Pán Ježiš plakal nad Jeruzalemom;
 
7.deň: Getsemanská záhrada a bazilika Agónie (miesto, kde sa Pán Ježiš potil krvou); kostol hrobu Panny Márie; prehliadka Starého mesta - Krížová cesta (Via Dolorosa); bazilika Božieho hrobu, Kalvária - Golgota.
 
 
8.deň: prehliadka Betánie - Lazárov hrob; prechod Júdskou púšťou – najstaršie obývané mesto sveta Jericho; hora pokušenia; návšteva Mŕtveho mora s možnosťou kúpania.
Pre záujemcov je fakultatívny výlet Massady a Qumránu.
 
 
9.deň: odchod na letisko do Tel Avivu, odlet do Viedne a následne transfer do Rajca.
 
Sprievodca si vyhradzuje právo na zmenu programu! Program v ponukovom letáku je orientačný a prispôsobuje sa odletovým časom a situácii v Izraeli.