Autor: Slavomir Kalma, Zverejnené: 03.01.2015, Aktualizované: 02.02.2018
Zbor sv. Ladislava v Rajci sa počas svojej 33-ročnej pôsobnosti vypracoval z mládežníckeho na štvorhlasný miešaný zbor spievajúci predovšetkým počas cirkevných sviatkov. Koncom 70. rokov minulého storočia sa v Rajci sformovala amatérska skupina mladých ľudí túžiacich po speve pri svätých omšiach. Zoskupenie sa prirodzene rozrastalo a vyvíjalo. Jeho aktivitou sa stalo aj reprezentovanie mesta na rôznych podujatiach a súťažiach doma i v zahraničí.
ZBOR SV. LADISLAVA V RAJCI
 
 
ZBOR SV. LADISLAVA V RAJCI

     Zbor sv. Ladislava pracuje pri farnosti sv. Ladislava v Rajci od 70.r. 20.st. Postupom času prešiel rôznymi obmenami a rukami niekoľkých dirigentiek, ktoré z pôvodne mládežníckeho zboru sformovali dnešný štvorhlasný zmiešaný chrámový zbor.
     V súčasnosti už viac ako 12 rokov pracujeme pod vedením Evy Kyškovej a našu základňu tvorí približne 35 členov vo veku od 15 do 58 rokov.
Stretávame sa v pastoračnom centre v Rajci každý piatok o 19:30.
     Svojím spevom sprevádzame bohoslužby vo farskom kostole sv. Ladislava v Rajci najmä vo vianočnom a veľkonočnom období. Okrem toho radi navštevujeme bývalých kňazov z našej farnosti v ich súčasných pôsobiskách a reprezentujeme mesto a farnosť na rôznych festivaloch a súťažných prehliadkach na Slovensku i v zahraničí. Tradíciou sa stal každoročný vianočný koncert na sviatok sv. Štefana (26. 12.). Z posledných aktivít spomenieme aspoň svätú omšu a následný koncert na sviatok Božieho tela vo Viedni, koncert pri príležitosti svätorečenia pápežov Jána XXIII. a Jána Pavla II. 4. 5. 2014 v Rajci či vystúpenie na festivale chrámových zborov Voce Magna v októbri 2014 v Žiline s pozvánkou na ďalší ročník v októbri 2015.
     Od roku 1992 zbor vydal štyri hudobné nosiče s vlastnou tvorbou i svetoznámymi skladbami vo vlastnej úprave:
                Chceme prísť k vám (1992)
         Všadeprítomná (1996)
Som to ja (2003)
                 Prišla láska na svet (2009).
 
Staňte sa naším fanúšikom na facebooku,... viac informácií - facebook.com
 a dozviete sa viac o nás i o našich pripravovaných aktivitách.
  Zoznam vytvorených videí -... viac informácií - facebook.com

 Fotogalérie