Autor: Slavomir Kalma, Zverejnené: 16.05.2015, Aktualizované: 24.05.2015
17. 5. – 23. 5. 2015 Farský kostol Rajec - 24 x 7 - DUCH SVÄTÝ, SI TU VÍTANÝ! - Tak ako apoštoli boli zhromaždení spolu s Pannou Máriou vo večeradle na modlitbách, tak sa budeme zhromažďovať aj my na adorácii 24x7 za našu farnosť. Budeme sa modliť o dar Ducha Svätého, aby nás naplnil, aby sme vďaka Nemu konali Božie skutky. Ako symbolický prejav našej túžby, aby sme boli plní Ducha Svätého, môžeme úmysel modlitby napísať na pripravené farebné kartičky – ohníky.
24 x 7
DUCH SVÄTÝ, SI TU VÍTANÝ!
 Tak ako apoštoli boli zhromaždení spolu s Pannou Máriou vo večeradle na modlitbách, tak sa budeme zhromažďovať aj my na adorácii 24x7 za našu farnosť
 
Tak ako apoštoli boli zhromaždení spolu s Pannou Máriou vo večeradle na modlitbách, tak sa budeme zhromažďovať aj my na adorácii 24x7 za našu farnosť.
 
Téma:   Duch Svätý, si tu vítaný!
 
Budeme sa modliť o dar Ducha Svätého, aby nás naplnil, aby sme vďaka Nemu konali Božie skutky. Ako symbolický prejav našej túžby, aby sme boli plní Ducha Svätého, môžeme úmysel modlitby napísať na pripravené farebné kartičky – ohníky.
 
Pozývame Vás – jednotlivcov, manželov, rodiny, spoločenstvá, zapísať sa do zoznamu v predsieni kostola od Pastoračného centra, aby sme vytvorili nepretržitú modlitbovú reťaz.
 
Vyberme si hodinu, ktorá nám vyhovuje. Skúsme si vziať jednu hodinu a prísť čerpať od Ježiša. Nebojme sa nočných hodín, prejavíme tak odvahu bdieť s Ježišom nad našou farnosťou. Veď koľko hodín sa dokážeme denne sýtiť obrazmi z televízie, internetu, či hlukom z rádia... príďme sa nasýtiť pohľadom na Ježiša, nabrať Jeho Ducha do všedných dní.
 
Obetujme čas, modlitby za našu farnosť, prvoprijímajúce deti, birmovancov . 
 
24 x 7 - Ako sa modliť ?
Duch Svätý, si tu vítaný ! (Sk 1, 14.2, 1-4)
Tešíme sa , že ste prijali pozvanie na modlitbu. Počas Vašej prítomnosti v kostole môžete robiť všetko, čo Vám vnuká Vaša viera, nádej láska. Okrem toho aj toto:
 
Vnímajte čo Vás osloví- Eucharistia, umelecké dielo, panel s modlitbami, lúče svetla... Nájdite si miesto, kde sa budete v Božej prítomnosti cítiť príjemne a slobodne

Ponúknite sa zo Stola Slova. Na stole vedľa vchodu nájdete Sväté písmo, texty zamyslení, meditácií a modlitieb. Použite ich ako pomôcku k modlitbe.

Zapojte sa do modlitieb za konkrétne - inštitúcie, organizácie, osoby, akcie našej farnosti - nachádzajú sa na paneli. Môžete pripísať svoju osobnú modlitbu alebo aj dopísať ďalšiu inštitúciu, akciu, za ktorú sa môžu ostatní modliť.

Modlite sa umeleckým vyjadrením. Vedľa oltára sa nachádza Stôl tvorivosti. Môžete vytvoriť modlitbu kresbou, básňou, textom a pripevniť na panel.

Na stole tvorivosti nájdete papierovú kartičku v tvare plamienka, na ktorú môžete napísať svoj osobný úmysel. Plamienok pripevnite na panel ako symbolický prejav túžby po naplnení Duchom Svätým.

Zapísať svoju modlitbu do Knihy prosieb a vypočutých modlitieb. Nachádza sa na Stole tvorivosti vedľa oltára. Povzbudíte ostatných.

Vziať  si modlitbovú kartičku s menom birmovanca alebo prvoprijímajúceho dieťaťa a prihovárať sa k Bohu za nich. Nachádzajú sa pri bočnom oltári. Sú tam aj texty k modlitbe príhovoru.
 
Na záver sa pomodlite k Duchu Svätému, čím „odovzdáte“ hliadku ďalšej osobe. Ak nie je nikto v kostole a nemôžete čakať do príchodu modlitebnej hliadky, volajte 0902-895899; 0908-949960; 0907-284870 alebo to oznámte na fare.
 
 
Slová pápeža Pavla VI. z príhovoru, ktorý sa uskutočnil v novembri 1972:
 
"Cirkev potrebuje svoje večné Turíce; potrebuje oheň vo svojom srdci, slová na svojich perách, proroctvo vo svojom pohľade do budúcnosti. Potrebuje byť chrámom Ducha Svätého. Cirkev potrebuje cítiť búrenie z hĺbok svojej najvnútornejšej podstaty, takmer nárek, pieseň, modlitbu, žalm - modliaci sa hlas Ducha."
 
Prečo sa teda nepomodliť modlitbu "Príď, Duchu Svätý, naplň srdcia svojich veriacich" každý deň odo dnes až po Turíce.
 
Príď, Duchu Svätý, naplň srdcia svojich veriacich a zapáľ v nás oheň svojej lásky.
Zošli svojho Ducha a všetko bude stvorené. (Aleluja)
A obnovíš tvárnosť zeme. (Aleluja)
 
Modlime sa.
 
Večný Bože,
Ty osvecuješ srdcia veriacich
svetlom Ducha Svätého;
daj, prosíme,
aby sme v tomto Duchu poznávali, čo je správne,
a vždy sa radovali z jeho útechy a posily.
Skrze Krista, nášho Pána.
Amen.
 
Modlitba zasvätenia farnosti
Nepoškvrnená Panna Mária, radostne sa zasväcujeme tvojmu Srdcu, ktoré nadovšetko miluje Božiu vôľu.