Golf park Rajec - FootGolf Rajec

Autor: Slavomir Kalma, Zverejnené: 16.07.2017, Aktualizované: 30.07.2017
FootGolf Rajec 
 
FOOTGOLF
 
FootGolf je kombináciou dvoch najpopulárnejších športov na svete – futbalu a golfu. Stáva sa čoraz populárnejším aj na Slovensku. Hrá sa klasickou futbalovou loptou (veľkosť 5), pričom cieľom hry je dostať loptu na čo najmenší počet rán do jamky, ktorá má priemer 53 cm. Hráči kopú do lopty nohou, čiže nie je k hre potrebná ani drahá výbava. Ako obuv sú zakázané kopačky so štupľami, doporučené sú turfy, halovky alebo iná športová obuv.
 
 FootGolf Rajec
 
Golf park Rajec má od r. 2008 v prevádzke 9-jamkové golfové ihrisko, ktoré sa nachádza v krásnej Rajeckej doline. Poloha ihriska je ideálna: Žilina – diaľnica D1 (22 km), Pov. Bystrica – diaľnica D1 (19 km), Rajecké Teplice – kúpele (11 km). V sezóne 2017 sme u nás otvorili dve plnohodnotné 18-jamkové ihriská – jedno je samostatne určené len na FootGolf a druhé je umiestnené na súčasnom golfovom ihrisku.
 
mapa ihriska MASTER - klinknutím na obrázok - väčšie rozlíšenie mapa ihriska PRO - klinutím na obrázok - zobrazenie vo väčšom rozlíšení
     mapa ihriska MASTER                                                      mapa ihriska PRO
 
Sme tak najväčším footgolfovým rezortom na Slovensku, ktorý má ako prvý k prevádzke 2x18 jamiek. Našou ambíciou je organizovať u nás nielen podujatia regionálneho či národného významu, ale takisto aj európskeho a svetového formátu. Už v prvom roku fungovania privítame majstrovské kolo Slovenskej FootGolfovej Tour, ktoré sa uskutoční 23. júla 2017.
V sobotu 22. júla 2017 sa u nás uskutoční prvýkrát na svete Liga majstrov vo FootGolfe, ktorá je organizovaná pre futbalových fanúšikov. Súčasťou tohto turnaja bude aj zápas El clásico medzi fanúšikmi Realu Madrid a FC Barcelona.
 
Okrem bežnej hry a turnajov u nás organizujeme aj teambuildingy pre rôzne skupiny záujemcov, prevažne zo strany firiem. Vieme zrealizovať podujatie aj pre väčšie skupiny klientov.
Naším cieľom je prevádzka najväčšieho a najkvalitnejšieho footgolfového areálu na Slovensku. Okrem aktívnych hráčov futbalu je táto hra zaujímavá takisto aj pre širokú verejnosť, najmä futbalových fanúšikov, pre ktorých táto hra nie je vôbec náročná a môže sa stať veľmi populárnou. Môžu ju hrať deti, dospelí, či seniori – takisto ju zvládnu muži aj ženy.
 
V sobotu 17. júna 2017 sme u nás slávnostne otvorili naše ihriská. Krstným otcom a zároveň ambasádorom nášho rezortu sa stal Vladimír Labant, bývalý skvelý futbalový reprezentant a Futbalista roka 1999.